Laat je de stuipen op het lijf jagen in de Bijlmerbajes

Knipperende lampen, verlaten gangen en ronddolende criminelen waarop geheimzinnige experimenten zijn uitgevoerd. In de voormalige Bijlmerbajes kun je je rond Halloween de stuipen op het lijf laten jagen.

Wie houdt van Halloween en kippenvel kan vanaf 24 oktober in de voormalige gevangenis terecht voor Het Bijlmer Experiment. De setting: een verlaten gevangenis waar op de gevaarlijkste criminelen medische experimenten zijn uitgevoerd, waardoor ze losgeslagen en onvoorspelbaar door de ruimtes dwalen.

In kleine groepjes leg je een route van anderhalve kilometer af door de donkere gebouwen en gangen. Onderweg kom je langs meer dan 30 ‘scare actors’ die theater opvoeren in bijvoorbeeld de isolatieruimtes, het medisch paviljoen en de oude gymzaal.

Om de sfeer goed neer te zetten, begint de tocht met beelden van echte experimenten die op gevangen zijn uitgevoerd. Niet in de Bijlmerbajes, maar wel in gevangenissen op andere plekken in de wereld.

Experimenten
Hoe lang je over de wandeltocht doet, ligt volgens Rosalie van Baarsen van Bijlmerbajes Events helemaal aan jezelf. “Sommige mensen vinden het zo eng dat ze er rennend doorheen gaan, anderen nemen echt de tijd om naar de acteurs te luisteren.”

Wie heelhuids de uitgang weet te vinden, kan daar bijkomen met een hapje en drankje bij een verwarmend kampvuurtje. Nog een tip van de organisatie: kom niet alleen.

Het Bajes Experiment
24 t/m 31 oktober
€30

Wéér een event in de Bijlmerbajes?

De sloop van de Bijlmerbajes is onlangs begonnen, toch worden er nog steeds events in de voormalige gevangenis georganiseerd. Dat zou toch stoppen?

Rosalie van Baarsen van Bijlmerbajes Events: “Wij weten ook niet goed tot wanneer we de Bijlmerbajes kunnen gebruiken. We hebben elke maand overleg met de koper van het terrein. Die is heel blij met de dingen die we organiseren. We hebben wel te maken met veranderende omstandigheden. Straks gaat het gas er een keer af en daarna de stroom. We gaan gewoon zo lang mogelijk door.”